Sosyal Medya

Güncel

Silahların gölgesinde bayram hazırlığı | FOTO

Suriye'de iç savaş nedeniyle bu yılki Kurban Bayramını da buruk karşılayan Suriyeliler, bütün olumsuzluklara rağmen kurbanlık alıp, alışverişi ihmal etmedi



Suriye'de yönetimin yoÄŸun bombardımanlarına maruz kalan Halep'te halk, iç savaÅŸa raÄŸmen kurban alışveriÅŸini aksatmıyor.

Uzun zamandır rejimin hava ve kara saldırılarının hedefi olan ve binlerce insanın yaÅŸamını yitirdiÄŸi, yüz binlerce insanın da göçe zorlandığı Halep'te, muhaliflerin denetimindeki bölgelerde halk alışveriÅŸ yaparken, kurban satıcıları da bombardıman endiÅŸesi nedeniyle kurbanlıklarını ücra ve kuytu yerlerde satmaya çalışıyor.



Hayvan pazarındaki kurban satıcılarından Muhammed Ebu Salih, muhaliflerin denetimindeki Eski Halep bölgesinde savaşın zor ÅŸartları altında kurbanlık satmaya çalıştıklarını söyledi.



Rejimin yoÄŸun saldırıları nedeniyle kurbanları tenha yerlerde satmaya çalıştıklarını ifade eden Salih, muhalif bölgelerde bombardıman endiÅŸesiyle kurbanları açık pazarlarda satamadıklarını belirtti.



Suriye'de küçükbaÅŸ kurbanlık fiyatlarının 150 ila 200 dolar arasında deÄŸiÅŸtiÄŸini kaydeden Salih, ''Esed güçlerinin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yoÄŸun saldırılarına raÄŸmen halk kurbanlıklarını satın aldı.

Bütün olumsuzluklara raÄŸmen alışveriÅŸini yaptı. Ä°nÅŸallah bu Kurban Bayramı ülkemizdeki olayların sona ermesi için baÅŸlangıç olur" temennisinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.